2012. szeptember 12., szerda

Sztatinok, avagy így teljesüljön Raven minden kívánsága!:-)

(Első látogatóm, Raven megkérdezte, mikor lesz új bejegyzés. Mondtam, hogy majd, most még ismerkedem, majd ránéztem a Hírkeresőre, és nem bírtam magammal!)

                                     Mindennapos (sztatintartalmú, azaz koleszterincsökkentő) gyógyszer segíthet a rosszindulatú betegségben szenvedőkön - adja hírül az egyik medicína portál. Méghozzá oly módon, hogy gátolja a daganatos sejtekben zajló jelátviteli folyamatokat, új nyirokerek képződését, amely a szóródáshoz vezet. Ugyanezen az oldalon egy másik cikkben ez a cím: Sztatin a memóriagyilkos! Orvos írója állítja, hogy a koleszterincsökkentő gyógyszerek hatására komoly memóriavesztés, kóros feledékenység alakulhat ki, mint ahogy az vele is megtörtént.
                                   Azért ez kétségbeejtő! A beteg embernek nem elég a baja, még rémülten tévelyeghet is az információk és ellen információk világában. Szedd ezt, szedd azt, nehogy szedd, szedd, de vigyázz, mert ez és ez történhet mellékhatásként... A gyógyszeripar meg nem kegyelmez. Zúdítja tonnaszám a tablettákat, kapszulákat, géleket, folyadékokat, az újakat, meg a még újabbakat. A két hónapja piacra dobott gyógyszer már elavult, most jött ki az új változat, de már készül a legeslegújabb... A mellékhatások felsorolása miatt meg egyre hosszabodnak a használati utasítások. Az egyik mindennapos fájdalomcsillapító papírján a mellékhatások között ez olvasható: hirtelen halál...
                                Teremtőm! Tényleg csak Te segíthetsz!

5 megjegyzés:

  1. Isten(ke) éltessen itt is! :)
    (deFalla)

    VálaszTörlés
  2. Szent Motty!!:-) Kebelemre! Mit iszol?

    VálaszTörlés
  3. Szinte mindent fogyasztok ha úgy alakul - erősségre, s ízre való tekintet nélkül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!

      Törlés
  4. Saint-Moty: Ez a beszéd!! Csak semmi finnyáskodás!:-))

    VálaszTörlés