2013. december 8., vasárnap

Itt vannak az angyalok!:-)

Mikor vált "haladó hagyománnyá" már nem emlékszem. Úgy kezdődött, hogy megvettem egy bájos kis angyalfigurát, és kijelentettem, hogy ez akkor most adott év karácsonyának angyala. A következő évben megint, a rákövetkezőben már kifejezetten kerestem az Év Karácsonyának Angyalát. Így megy ez már tizen/huszonvalahány éve. A számukból nem tudok következtetni mióta, mert ajándékba is kaptam, s örököltem is angyalkákat. Advent megérkeztével kinyitom a dobozukat, ahol az év nagy részében pihennek, és felsorakoztatom őket, az én angyalhadseregemet, amely idén harminckilenc főre bővült. Sosem törekedtem arra, hogy az aktuális angyal valami különleges darab legyen. Csak arra, hogy szólítson meg, valamiért. Van Dundi Angyal, Bumfordi Angyal,  Piroscipőssálasretikülös Angyal, Turcsiorrú Angyal, Icipici angyal...és így tovább. Idén - ó ne vess meg Nyájas Olvasó - egy keleti tucatárú lett az év angyala. Ott ült egy polcon legalább száz társával egyetemben. A többinek egyen-mosolya volt, csak neki, egyedül neki volt durcás az ábrázata. Percnyi kétely sem gyötört: Durci Angyalnak nálunk a helye.
Hát így fest a seregem, illő miliőben!
Az utóvéd sor. A két Kisfiú Angyal már akkor is dalolt, amikor engem még csak terveztek. Itt vannak a dundik, a kép bal alsó sarkában pedig a Piroscipőssálasretikülös Angyal.
Az utóvédek elővédei, a kép jobb alsó sarkában az Ózdi Angyal. Ózdon vettem ezer éve egy kirakodóvásáron. Mellette balra az új, Durci Angyal, aki azt sem szereti, ha fotózzák.
A derékhad. Jobb oldalon a kékfestő  Ózdi Angyal előtt a Bumfordi Angyal, csuda egy pofa!
Elöl a Fekvő Angyalok heverésznek. Mögöttük az ajándék angyalok, még nem mindegyikük kapott címkét, de lelkes mindahány!:-) És ott, ott a kép bal felső sarkában a kosárkán függve, bár alig látszik, az Azsúr Angyal, mert csöpp ruhája azsúrozott,

Csoda, hogy ilyen sereg mellett kicsit sem félünk a karácsonytól?:-)


4 megjegyzés:

  1. Sajnálattal látom, hogy nem csak az ivászat terén van jelentős elmaradásom :-(

    VálaszTörlés
  2. Ó, dehogy, angyalgyűjtésbe bármikor bele lehet fogni, nem kötelező ám az évente egy, azaz egy darab angyal. Meg aztán, mint tudjuk, vannak földre szállt angyalok is, hm...?:-)

    VálaszTörlés
  3. Egy másfajta angyal.
    http://www.mek.oszk.hu/09100/09157/09157.htm#19

    VálaszTörlés