2013. december 14., szombat

Kortyról kortyra

Feleim itt a zidő, hogy én is receptet tegyek közzé, mer' milyenazmá', hogy nem! Ez egy remek, egy rrremek karácsonyi ínyencség! Cseppfolyós. Persze vannak receptek, de a lényeg a szapora sok...kos...kóstolgatás. Hogyugye kell-e bele ez, vagy az, még. Vagy valami... Hozzávalók: számos... számos... sárga izé... meg kétféle fehér folyékony... meg bele kell szórni szintén fehér porszerű dolgokat, és a lényeg, a LÉNYEG, hogy az akol...alok... alkoholt ki ne felejtsük valahogy! Ha picinkét több zuttyan bele hátistenem, emberek vagyunk! Kevergetés közben sok...kóstolgassunk szaporán, nehogy ne olyan legyen, amilyennek szeretnénk! Amikor már eleget ízé.. iza... ízlelgettük, és úgy találtuk, ennél jobb nem is lehetne, tőccsük üvegekbe. Hopphopphopp óvatosan, nehogy kilöttyenjen, bár asse baj, merakkor vihogva fel lehet nyalni a pultról.

( Jótanács: ha azt akarjuk, hogy karácsonyra is maradjon, kérjük meg a szomszédasszonyt vigye át magához, egy napra tegye hűtőbe, majd egy hétig, mindennap rázogassa, hogy az ízek összeérjenek. Persze csak akkor, ha a szomszédasszony teljesen megbízható, és eszébe se jutna a más tojáslikőrjét tovább kóstolgatni!!)

7 megjegyzés:

  1. én én én, arra esküszöm (italra) ilylyen hidegbe ,hogy jófajta házibor amiben esetleg max 3kiló cukor van 100liter mustban és ugye ezzel a 15 mustfokos mustot feljavítottuk 18 -ra ,vizet azt nem tettünk hozzá ,rajta hagytuk a kékszőlő cefrén vagy két hónapig a bort

    no akkor két deci bor , két mokkáskanál méz és felmelegítjük 70 fokosra oztán be a termoszba ,oztán ki a szabadba a mínuszokba

    5 kilóméter után már igen jól esik ez a nedű

    VálaszTörlés
  2. Hm, tojáslikőr, boldog kamaszkori locsolkodások jutnek róla eszembe :D

    VálaszTörlés
  3. Zolikám! Nálunk a karácsonyi locsolkodás is divat! Vodkával...

    VálaszTörlés
  4. Én most az év végi pálinkatúrán veszek részt... :D

    VálaszTörlés
  5. perenne2 -nek küld át légy szíves ,be kellett volna nála regisztrálni ,de az nekem nem megy

    Isten nem hülye,mindenkire annyi terhet rak,amennyit elbír.
    Úgy látszik Téged sokra tart.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem még mindig sokan cserélnének velem. Ez csak egy nehéz helyzet. Majd megoldjuk valahogy. Remélem a lehető legjobban. Ha nem, azt is csak el kell viselni.

      Törlés
  6. Dalibor, Perenne jár erre, értesülni fog az üzenetedről.

    VálaszTörlés