2014. február 22., szombat

KONSZENZUS - KÉT ÉS NÉGY LÁBON

Itt laknak a környéken, gyakran összefutunk boltokban, vásárokon, barátnők, egykorúak. Köszönünk egymásnak, néha váltunk pár szót, közömbös témákról. Flekk kutyával majdnem elsodorjuk őket, amikor kivágtatunk a kapun. Kezükben aláírandó ívek.
     - Szia! Az X-pártnak gyűjtünk aláírásokat. Beengedsz a házatokba?
     - Persze, parancsoljatok!
     - Köszi, aranyos vagy. Milyenek itt az emberek?
     - Mint a világban általában. Vannak jók, kevésbé jók, kicsik nagyok, öregek fiatalok...
     - Úgy értjük...
     - Tudom hogy értitek. Biztos lesz sikerélményetek. Ha elfogadtok egy tanácsot, a X emelet Y számú lakásnál ne próbálkozzatok. Ott biztos nem kaptok aláírást.
     - Hát, köszönjük. Te... ki lakik abban a lakásban?
     - Én.
     - ..............................
     - ..............................
     - Öööööö... azért mégegyszer kösz... amúgy jössz vasárnap a garázsvásárba?
     - Naná!
     - Akkor ott találkozunk!
     - Száz százalék!:-)

***********************

A házunk előtti téren gombamód szaporodnak az aláírásgyűjtő standok. Mulatságos figyelni az arra járók vargabetűit. A szimpatikus párt standja előtt ráérősen sétálnak el, olykor egy-egy biztató félmosoly kíséretében, az unszimpatikusok előtt szinte rohanvást, leszegett fejjel, vagy széles ívben kikerülve. Szemlátomást nem akarnak kellemetlen pillanatokat. Még megszólítja őket az aktuális önkéntes, és akkor nyilvánosan színt kell vallani, ezt pedig a többség nem szeretné. Nem így Flekk kutyánk, aki szerint minden egyes ember azért született e világra, hogy ő szerethesse őket. Odahemperedik a Tisztavér Párt standja elé, majd a Vezetőnk Valamikor Valaki Volt párt jelöltjéhez bújik, aztán tovább szökdécsel hogy símogatást kolduljon a Majd Mi Megint Megmutatjuk De Tényleg stand vezetőjétől, ám sietnie kell, mert az Egyetlen Üdvözítő Párt kerületi képviselője kekszet lóbál felé csábosan...

Ha belegondolok, egyetlen, rövid séta alatt tucatnyi kéz cirógatta meg szeretettel bársonyos fejét. Olyan kezek, amelyeknek tulajdonosai még a gondolatától is elborzadnak, hogy egymás felé nyúljanak.
FLEKK FOR PRESIDENT!!!

7 megjegyzés:

  1. hihi, velem is hasonlóan (meg)járt egy pártalapítónak gyűjtő... beviharzott az irodába és mutatta hol kell aláírni stb.....a szájával is nézett szegény, mikor mondtam, bocsika de nem írom, ha nem baj:)

    VálaszTörlés
  2. Én Flekknek is adnék szavazati jogot.Gondolom a Haspártra (mert haspárti) szavazna vagy esetleg a Kétfarkú Kutya Pártra .

    VálaszTörlés
  3. Kedves Flekk !Nem vicceltem ám én (énszamár)! Van ilyen párt.
    http://hetek.hu/belfold/201008/bemutatkozott_a_ketfarku_kutya_part

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, nem tudom kire szavazna... kicsit megvesztegethető a nemes állat!:-)) Ha pacsit ad bárkinek egy karika kolbászért, darab kekszért, gondold csak el, egyszerűen mindenkire szavazna. Nem tudom Flekk ismeri-e, most hortyog, nem merem megzavarni őfelségét, de én ismerem a Kétfarkú Kutya Pártot, persze csak a médiából. Mit mondjak... elfér a többi közt.

      Törlés
  4. Bohémélet hallgatása közben olvastam, s önkéntelenül is mosolyra húzódott a szám széle - kedvelem a fogalmazásaid, de - gondolom - , ez eddig is kiderült :)

    VálaszTörlés
  5. Kiderült, köszönet érte, mint ahogy az is, hogy hűséges látogató vagy, akkor is, ha a "háziszamár" azt meg sem érdemli!

    VálaszTörlés