2013. március 1., péntek

RENDET!!!

          X azt mondja, mit mondja, hörgi, fröcsögi, hogy itten nincs rend. És jöjjön már végre valaki, aki rendet tesz!
           Hát rajta! Lehet elől járni jó példával! Rendet kell tenni, saját életben, szűkebb-tágabb környezetben, elmondani, hogy (szerinte) mi a jó, és mi a rossz, hangot hallatni, akár olyan plénumokon is, ahol esetleg visszaszólnak, ahol ki kell állni a vélemény mellett, és vállalni a következményeket. Lehet, hogy vastaps lesz, lehet, hogy saller.
           Jaaaaa.... Hogy ehhez X túl gyáva, túl... szalonforradalmár? Olyan, mint az elkopott kutya, aki kerítése biztonsága mögött acsarog, hogy vavava, de szétszedné ő a kinti, csúnya világot, miközben retteg, hogy át ne kerüljenek valahogy a kerítésen azok, akiket szétszedne, mert seperc alatt kiderülne, hogy csak csaholni tud.
         Lehet cselekedni az áhított rendért.
         Vagy... pofa be!

4 megjegyzés:

  1. Ennél csak az szebb, aki fennen követeli, de, ha betévedsz a lakásába, meglepődsz, mi minden fér be nála a rend fogalmába. Otthon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Való igaz, a szó szoros és átvitt értelmében is. X egyébként létező személy, nála a rend azt jelenti, hogy minden úgy történjen, ahogy neki kényelmes és kedvére való. Az ő rendjében senkik és semmik, akiknek más elképzelései vannak, különböznek tőle. A konszenzus számára ismeretlen fogalom. Az a világ, amely neki nem tetszik pusztuljon! (Bizonyos szempontból mondhatnánk, hogy politikusi alkat...) Ám kiállni az ő rendjéért... na azt már nem! Annak a pár embernek acsarog, aki még szóba áll vele, tovább nem merészkedik. Szerencsére. Szerencséjére.

      Törlés
  2. Igen, igen: először a saját portán kell sepregetni - csak nem mindenki érti (ezt sem)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Moty, az effajta úgy gondolja, ha jó hangosan ordibálja, hogy a másik portája mennyire "sepretlen", talán nem tűnik fel, hogy az ő portáján hegyekben áll a szenny.

      Törlés