2012. november 19., hétfő

Vesztésre állva

Amióta a barátságtalan időjárás miatt jóval kevesebb időt töltünk az erkélyen, imádott galambjaink rájöttek, ismét elérkezett az ő idejük. Boldogan üldögéltek a korláton, természetesen befelé fordított alféllel, ami ugye tudjuk mit jelent az erkély higiéniáját illetően... Napirendünkbe bekerült a galambhajsza, azaz, ha megláttunk egy (vagy több) birtokháborítót, ordítva kirohantunk, és elzavartuk őket. Egy idő után azonban rájöttünk, hogy öregek vagyunk mi már ehhez nagyon fárasztó. Zseniálisnak hitt újítást vezettünk be: egy partvist támasztottunk a korlátnak, fenyegető, szőrős felével kifelé. A galambok valóban távol maradtak, mi viszont, ha csak a szemünk sarkából is észleltük, hogy valami van a korláton, már rohantunk is ki ordítva, amitől a szegény, ártatlan partvis nyilván minden alkalommal halálra rémült... Újfent rájöttünk, hogy öregek vagyunk mi már ehhez ez is nagyon fárasztó. Pont akkor távolítottuk el a célszerszámot, amikor már rögződött bennünk az új helyzet. És ezzel hatalmas hibát követtünk el! Mert azóta, ha valami van a korláton, többnyire legyintünk, nyugi, csak a partvis!
A galambok mindenestre egyre elégedettebbek...

5 megjegyzés:

  1. Nem gondoltatok esetlegesen szúrós tüskékre melyeket kihelyezve elűzhetitek őket, és nem tudnak berepülni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondoltunk! Bele is tenyereltünk, többször, amellett, hogy az erkély pöpec börtönudvarra kezdett hasonlítani. Mondhatnánk mindent megpróbáltunk, de csal a személyes terror hozott némi eredményt. Ehhez viszont nem csak állandóan itthon, hanem az erkélyen is kéne tartózkodni.

      Törlés
  2. Ettől az írástól a könnyem potyogott úgy nevettem:) Bocs, nem káröröm volt:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orsi! Rövidesen felrakok egy fotót, amit a post irása után sikerült készítenem. Tréningezd a könnyzacskóidat!

      Törlés
  3. Mit nem adnék egy kandi kamerás felvételért?!:D
    Khmmm, ez megint csak nem káröröm, de én baromi jól szórakozok az írásaidon :D

    Attól függetlenül átérzem a gondot a galambok miatt, mert ismerek én is olyan házat, ami galamb megszállás alatt van és látom is az "eredményt".

    VálaszTörlés