2013. február 7., csütörtök

Gagyog, s ragyog...

                         Lehet olyat csinálni, hogy valaki - tán saját életének kudarcait, jövője iránti félelmét palástolandó - kipécéz magának egy-egy jelenséget, embercsoportot, szakmai területet, és ádáz dühhel gyalázni kezdi, hablatyol össze-vissza, mindennemű tapasztalat és tudás nélkül.
                        Ettől senki nem fogja különbnek látni. Csak ostobábbnak.
                       Lehet olyat csinálni, hogy valaki elmegy valahonnan - tán, mert elege lett, vagy belőle lett elég - majd nagyképűen kijelenti, hogy az is hülye, aki ottmaradt.
                        Ettől még neki többé ott nincs helye.
                       Lehet olyat csinálni, hogy valaki azt állítja magáról  - tán mert soha nem értett semmihez igazán - hogy ezen a kerek világon mindenhez jobban ért, mint azok akik komolyan tanulták, gyakorolták, megszenvedtek tudásukért                       
                       Ettől még simán kiröhögik azok, akik tényleg tudják azt, amit ő nem.
                       Lehet gagyogva ragyogást mímelni.
                       Csak nem érdemes. Mindig tudja valaki az igazat. Ha más nem, a gagyogva ragyogó biztosan!:-)
                       

6 megjegyzés:

  1. Az a baj, mások is tudják. Csak hallgatnak... Mert ha szólnának, sem lennének ettől különbek. S ezt ők tudják. Így aztán az ilyen emberek tovább kiabálják bele a világba az ostobaságukat. Az pedig, ki mit hisz el, kinek-kinek saját felelőssége.
    Talán a legjobb, nem törődni az ilyen emberekkel.

    VálaszTörlés
  2. Mert van aki azt hiszi magáról, mint a vatikáni pápa: infallibilis. Önmaga elől nem tud elbújni, de erre rá kellene ébrednie. Nem fog neki sikerülni - mifelénk azt is szokták az ilyen emberre mondani, hogy "bot nélkül ne beszélj vele".
    "Non est maior pumilio, licet constiterit in monte."

    VálaszTörlés
  3. :) Milyen igaz:)

    VálaszTörlés
  4. Biztos vagyok abban, hogy minden olvasó megértette a Saint-Moty által idézett latin mondást. Csak azért írom ide jelentését, mert nekem bizony ki kellett szótáraznom... Szóval: NEM LESZ NAGYOBB A TÖRPE, HA HEGYRE ÁLL.

    Erről viszont eszembe jut egy régebbi munkahelyem, ahol minden héten egymás munkájáról kellett véleményt mondanunk. Egyik kollégánk - a török szólások rabja - valahogy így értékelt mindig: nos, a legjobban egy török mondás képezi le véleményemet, miszerint...sükrüd el bükrüd,saska de sürge!

    Sose tudtuk meg, mit is gondolt.:-)))))))))))))))))

    VálaszTörlés
  5. Mindig tudtam, miért nem szeretek hegyet mászni. Hiábavaló igyekezet :-)

    VálaszTörlés