2013. február 6., szerda

Különleges találkozás

                   Ma Flekk, esti sétáját abszolválva, egy különleges teremtménnyel találkozott. Messziről egy egészen kicsi, fehér kutyának látszott. A döbbenetes az volt, hogy közeledve se nagyon nőtt. Meg aztán fucsa volt az alakja. Olyan hosszúkás, valószínütlenül karcsú... Az állat nyakába akasztott kicsike csengő is különös volt, mint, ahogy a mozgása is, puhaléptű, enyhén kígyózó. Flekk azonban ment minden előítélettől. Így, amikor a teremtmény egészen közel élt, vad farokcsóválás közepette a földhöz lapult, és játékos vakkantásokat hallatott, afféle "nyugi haver, tőlem nem kell tartanod, hozzuk ki a szituból, amit csak lehet!"
                  A teremtmény sem idegenkedett tőle. Közeledett, majd két lábra állt, parányi mancsocskáival hívogatóan integetve, amennyire a testére erősített, finom bőrhám, és nyájasan mosolygó gazdája engedte.  Összedugták az orrukat. Flekk pedig úgy döntött, hogy bár a teremtmény NEM kutya, NEM macska, NEM galamb, és NEM is Malacka a kedvenc plüssállata (egyenlőre ennyi van meg a Nagy Állatlexikonból...), azért jó fej és kész. Így aztán a kicsi, karcsú, elegáns teremtmény kapott egy igazi Flekk-féle puszit (álltól homlokig), amit némi habozás után az finom homlokduccantással viszonzott. Némi ugrándozás után búcsút intettek egymásnak. Ki-ki engedelmesen követte gazdáját, bár gyakran hátrafordultak.
Hát így ismerkedett meg Flekk egy hófehér, szelíd vadászgörénnyel.

19 megjegyzés:

  1. A fenébe, mikor felszínre tör a múlt :-(

    VálaszTörlés
  2. Hát ez nagy élmény lehetett! :)) mindenkinek:)

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. Tényleg bájos az állatka. Kettőt tartanak a környéken. Szelídek, játékosak, kézbevehetők. Gerincük pedig olyan hajlékony, hogy U-alakban meg lehet hajtani őket.

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Ritka azért az ilyen találkozás, mert nemigen merik kutyák közelébe engedni őket. Flekkről azonban lerí, hogy maximum magára veszélyes.:-)))

      Törlés
  5. Elnézést, de szerintem a képen nem görény van.
    Amúgy érdekes, hogy a görény gazdája nem félt, hogy a kutya megeszi az állatkáját...

    VálaszTörlés
  6. De igen, az, csak nem sima görény, hanem vadászgörény, és elfelejtettem írni, hogy netről levett illusztráció. Mint fentebb is írtam, nemigen viszik kutyák közelébe őket, általában késő este hozzák le, amikor a vakkancsok már hazamentek. Egyébként borzasztó kedves, mókás állatok. Ha túl hosszú a séta és netán elkedvetlenednek, gazdáik egyszerűen a nyakukba körítik őket, mint egy prémgallért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez HERMELIN: http://www.google.co.uk/search?q=g%C3%B6r%C3%A9ny&hl=hu&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=GfETUafDDcag4gTx0ICQBw&sqi=2&ved=0CDIQsAQ&biw=1024&bih=625#hl=hu&tbo=d&tbm=isch&spell=1&q=hermelin&sa=X&ei=IvETUcaiBoTItAbKx4HQBQ&ved=0CEwQvwUoAA&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.42080656,d.Yms&fp=99bbf9bfe2126d64&biw=1024&bih=625

      Igen, van könyvem a görényekről. De azért van egy bizonyos szaguk. :P Nem is kevés.

      Törlés
    2. Raven, nem a vita kedvéért, de amikor illusztrációt kerestem, ezt adta ki a gugli, s mivel fogtam a kezemben, hát, mint szemtanú, annyit mondhatok, nagyon hasonlít rá. Szaga nem volt. Mármint Flekk cimborájának.

      Törlés
    3. Azért írtam Neked be a guglikikeresést, mert nekem a hermelin szóra adta ki, és a görény szóra tényleg görényt adott ki.
      Fura, hogy meg merted fogni azt az állatot, a görények elég vadak tudnak lenni! Minden elismerésem a tied!

      Törlés
  7. Be kell szerezned egy fotógépet, ami mindig ott lapul ezentúl a zsebedben...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van nekem egy Olympus u 820-as kis kézigépem, majd zsebrevágom!

      Törlés
  8. én csak olyan "rendes színű" vadászgörényt láttam még, ahogy sétáltatták. biztos szép lehetett a fehér, még különlegesebb.
    tényleg mindenki megbámulja őket:)
    én is:)

    VálaszTörlés