2012. október 27., szombat

Szakmai rátermettség

Állok a felvágottas pult előtt. Hmmm, milyen jól néz ki ott, az a szalámi... Nem ismerem, biztos új márka. Vajon milyen íze lehet? Kérdezem az eladót. Kóstolta-e már? Felháborodott pillantás a válasz:

- Dehogy!!? Én vegeteriánus vagyok!?
Átkullogok a tejboltba. Hohohóóó, milyen gusztusos az a sajt... Még nem láttam ilyet. Mondja is az eladó, új fajta, tegnap kaptak belőle először. Milyen - kérdem?
- Fogalmam sincs! Tejcukorallergiám van!
Ezek után - bár folytán a kedvenc samponom, és a habfürdő szintje is vészesen csökken, nem mertem bemenni a drogériába. Féltem, ott meg prüszkölő, könnyüket törölgető eladókkal találkoznék, akik allergiásak az illatokra. Bár az is lehet, hogy a három kereskedelmi egység dolgozóinak találkozniuk kéne. És sürgősen munkahelyet csereberélni...

4 megjegyzés:

  1. Még a múlt évezredben kaptam egy remek tanácsot akkori munkahelyem városában dolgozó cigányprímás ismerőstől: "Olyan étteremben ne egyél, ahol sovány a szakács!" XD

    VálaszTörlés
  2. Ez a folytán a samponom, még szójátéknak is jó :-))

    VálaszTörlés
  3. Miért nem próbálsz megkérdezni egyéb vásárlókat?
    Az eladó dísznek van ott. Lásd újságárus, az se nézi meg (olvassa el) az összes újságot amit árul...

    VálaszTörlés