2012. december 30., vasárnap

A kisszerűség parancsolatai

NÉZZ LE MINDENT, AMI NEM TE VAGY, VAGY AMIT NEM SIKERÜLT ELÉRNED! Így nem tűnik fel (legalábbis azt reméled), hogy értékeid hiánya miatt nem jutottál el oda, ahová epedve vágysz.
LÉGY DURVÁN ARROGÁNS, OTROMBÁN NAGYKÉPŰ! Ez az embereket taszítja, így abban a tévhitben ringathatod Magad, hogy brilliáns egyéniségedhez találják méltatlannak magukat! És nem kell arra gondolnod, hogy egyszerűen egy kellemetlen hólyagnak tartanak.
KERESD A NÁLAD IS KISSZERŰBB EMBEREK TÁRSASÁGÁT! Így a "vakok között félszemű a király" elv alapján úgy tűnhet próféta vagy követőkkel, nem pedig egy negyedosztályú kakas egy miniatűr szemétdombon.
HA ÉRDEKEID ÚGY KÍVÁNJÁK, ÁRULJ EL, HAGYJ CSERBEN MINDENKIT, AKI VALAHA IS VOLT OLYAN OSTOBA, HOGY BEENGEDETT AZ ÉLETÉBE! Ha megharagszanak Rád, és távol tartják magukat Tőled, sürgősen sértődj vérig, panaszkodj hosszan rájuk, mint selejt lelkekre, akik képtelenek a megbocsátásra, bizonygasd, hogy az egész az ő hibájuk.
TELEPEDJ RÁ NAÍV EMBEREKRE! Láttasd kapcsolatotokat, s őket is rendkívülinek, érezzék megtisztelve magukat, nehogy eszükbe jusson, hogy Te tulajdonképpen csak használod és kihasználod őket, amíg jobbat nem találsz.
VESD MEG A BAJBA JUTOTTAKAT! Hangoztasd, hogy nem is érdemelnek mást, hiszen nyilván azért, csakis azért jutottak adott helyzetbe, mert nem igyekeztek jobban. Ne zavarjon, hogy halvány, lila segédfogalmad nincs az életcsapdáikról (mint ahogy annyi minden másról sem), hiszen a lényeg ismételten saját nagyszerűséged bizonygatása. Mert TE ugyebár nem vagy bajban, tehát okos vagy és ügyes, nem úgy, mint... Amúgy az sem mellékes, hogy így segítséget sem remélhet Tőled senki. Te ugyanis az adakozás nagyszerűségéről csak akkor papolsz, ha Neked ad valaki.
LÉGY FAJGYŰLÖLŐ! Ez nagyon fontos! Kisszerűséged elengedhetetlen tartozéka. Hiszen így már léteddel a fél világ fölé emelheted Magad, Te ugyanis nem vagy ez, az, amaz... Mellesleg, ha dologtalan, önző, felnőtten is Téged szipolyozó, a munkát messziről elkerülő utódokat neveltél, kudarcodat leplezendő kijelentheted például: de legalább nem cigányok/zsidók/arabok/feketék...(nem kívánt rész törlendő.) Igaz, a világ számára kevesebb értéket teremtenek, mint az Általad gyűlöltek, de bőrszínükben legalább különböznek!
FRÖCSÖGJ, DÜHÖNGJ, GYALÁZKODJ! De vigyázz! Csak csendben, biztonságos környezetben, álcában, sose nyilvánosan, azok füle hallatára, akikkel bajod van. Tudod jól, ha nem így tennél, esetleg beleszaladnál pár méretes tockosba.  Ezt a fal mellett surranó "bátorságot", mint a szájkarate feketöves bajnoka, úgy add elő, hogy nem állsz le méltatlanokkal csatázni, pedig csak gyáva vagy, a végtelenségig.
SOHA NE NÉZZ HÁTRA! Különben észreveszed a hátad mögött Téged szánakozva megmosolygókat, nézd szegény stepszlit, mennyire próbál óriásnak látszani...

4 megjegyzés:

  1. Tegnap többször is elolvastam, próbálok minél többet megjegyezni belőle :)
    Kívánok jövőre jobb évet, mint az idei volt - de rosszabbat, mint 2014!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy nem érdemes megjegyezned. Még elkapod...:-)) Tegnap néhány kollégámmal múlattam az időt, közülük páran olvasói a blogomnak. Láss csodát, MINDEGYIKÜK kijelentette, hogy pontosan tudja, kire illenek rá a parancsolatok. Aztán mindenki mondott egy nevet ( egy név sem került említésre kétszer), még ismert politikusokét is! Nem tudom, hogy ez utóbbi kire nagyobb szégyen, magára a politikusra, vagy azokra, akik egy sámlinál magasabb pozícióba segítették.

      Már a parancsolatok írásakor sejtettem - bár én ezt konkrétan egy rendkívül undorító, emberformájú képződmény "ihletésére" írtam - hogy jelenségként is felfogható. Amúgy nagyon káros jelenségként. Mit tehet ez ellen bárki is? Nem tűri meg a környezetében az efféléket. Így a kisszerűeknek nem marad más hely, mint egymás társasága. Ezután még az is megeshet, hogy újrafogalmazódik egy régi mondás: holló a hollónak kivájja a szemét...:-)

      Az újévi jókívánságokat köszönöm, nekem pont megfelel! Viszont kívánom!Ezen ünnepi alkalommal jelezném, hogy nem tudok Nálad kommentelni, egyszerűen nem engedi az oldalad. Ötlet??

      Törlés
    2. Kezdem a végén: Nem könnyű nálam kommentet írni, de megyek s állítok a rendszeren:)
      A többivel egyetértek - azért akarom megjegyezni, mert magam is ismerek "képződményeket" akikre pontosan ráillenek a parancsolatok! Ám - ahogyan írtad - ők ezt soha nem fogják felfogni ésszel. Tudod, osztom én őket most is - nem sok veszíteni valóm van. De nem értik. Mindegyik azt hiszi, hogy ők a kívülállók :D
      Éppen ideje lenne az Operaháznak felújítani Ránki György remek operáját, a Pomádé király új ruhája címűt. Azt sem értenék, de ez legyen az ő bajuk XD

      Törlés
    3. Nézd én úgy gondolom, értelmes embernek van más dolga, mint az efféléket pallérozni. Nem érdemes, és nem is érdemlik. Maradjanak ott, ahová valók - egymás társaságában, és indítsanak vérre menő háziversenyeket, Ki a nagyobb stepszli kategóriában.:-)))

      Törlés