2012. december 9., vasárnap

Hogy ennyi minden belefér tíz napba...

... azt azért nem gondoltam volna. Pontosabban azt nem, hogy egy kicsi kutya ennyi mindent bele tud szorítani. Óráról órára fejlődik, s ugyanilyen iramban épül ki közös életünk, még ha elképzeléseink olykor különböznek is. Ő például rátartiságnak véli, hogy ragaszkodunk a külön hálószobához (mármint a TŐLE külön...), szerinte jobb, ha ő is velünk alszik, szerényen meghúzódva az ágy előtti, puha szőrmén. Ízlés dolga, lehet, hogy valaki szeret hajnalhasadtán vidám kutyacsaholásra ébredni, és fél papucsban kitámolyogni az ajtón, hogy aztán halkan belelépjen... Viszont ízlés dolga az is, ki akar úgy elaludni, hogy egy árva kutyakölyök, ajtóhoz nyomott orral ezt skálázza: nyüsznyösznyüsz, úúúúúúúúúú, nyüsznyüsznyüsz, juhúúúúúú, ajtótkapar, ajtótkapar, ajtótkapar... Mondjuk úgy, még javában keressük a kompromisszumot!:-)

A szobatisztaság terén is van még mit fejlődnünk. (Életem Értelmét és engem kivéve.) Flekk már tudja, hogy a kutyapelenkától távol intézni kis és nagy dolgokat rossz dolog. Ezt jelzi is. Úgy, hogy elintézi dolgait, ott, ahol rájön, majd melléül, és nyüszögéssel, apró buffantásokkal jelzi az ESEMÉNYT. Amikor odamegyek, kétségbeesetten felvonít, és bebújik egy setét sarokba, ahogy azt a rossz kutyák szokták. Azaz minden beavatkozás nélkül feljelenti, leszúrja, majd büntetésbe helyezi magát. Ha nem rohan el, és én mondom, hogy rossz kutya, akkor viszont vérig sértődik. Ilyenkor bevonszolja magát a nappali közepére, és leroskad gyászos pofival. Így:
Azért hamar vígasztalódik



A bátorság szobrát még mindig nem lehetne róla mintázni, itt például rémülten néz egy plüssmackót, tisztes távolságot tartva.

Még mindig sokat alszik, de súlyzózás után ez természetes.

Álmában, mit több, néha ébren is, ment minden szűzies tartózkodástól.

Amúgy, ha nem számítjuk, hogy:
- lakásunk egy része egyetlen nagy kutya wc...
- hogy csoszogva és a földet kémlelve közlekedünk, mert bármikor ott teremhet egy vidor kutyakölyök, vagy mellékterméke...
- hogy a kezemhez nőtt a felmosófa, és a szőnyegtisztító spray...
- hogy a hajnalt én hasítom egy ugrándozó kutyakölyök lelkes asszisztálásával...
- hogy Életem Értelme egy órát is képes moccanás nélkül ülni, mert az eb, buksiját lábfején nyugtatva hortyog...
- hogy...
- hogy...
- hogy...
remekül vagyunk!:-)

4 megjegyzés:

  1. ...hogy kutyások lettetek végre! :)
    Rettentő sokat nőtt 10 nap alatt is! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És mennyit bátorodott! Úgy belakta a lakást, mint a huzat! Megvannak a kedvenc helyei, és személyes sértésnek veszi, ha elmozdítunk ott valamit...:-)

      Törlés
  2. alakultok, alakultok:)
    ahogy elnézegetem, szívesen teleportálnám hozzánk ezt az ebet:))

    VálaszTörlés
  3. Nálunk mindig nyitva van a háló ajtaja... Cseppke tudja, hogy oda nem szabad bejönni, így mindig csak az ajtó elé telepszik le, vigyáz ránk. Ezzel elkerülhető a kaparászás, nyüszítés. Ja és ha elalszunk, azért bejön az ágyig, megszaglász minket és elindul a szokásos éjszakai körútjára. :-)

    VálaszTörlés