2013. február 2., szombat

Süteményvásárlás ebbel

- Ííííígy, ide beakasztjuk a pórázt, öt perc az egész, veszek pár sütit, ha már erre járunk, és már megyünk is tovább. Leülsz szépen az ajtó elé, és megvársz, jó?
Flekk ül, angyalian néz. Megy ez...
- Jó napot kívánok. Kérek...
- Vekk! Vekk! Aff,aff,aff!!
- Igen az én kutyám... még kicsi... szóval kérek...
- Jjjaúúúúúúúúúú!!!
Cukrászkisasszony, továbbá a vendégek ellenségesen méregetnek. A homlokukra van írva, ez itt süteményekkel élvezkedik, miközben szegény kutyája meg kinn sír!?
- Nos, lássuk csak...
- Vaú! Vaú!! VAÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!
- Csak egy pillanat... elnézést...
Eb az ajtó előtt lelkesen üdvözöl. "Megbeszéljük" a dolgot. A jó kiskutya csendben ül, türelmesen vár, amíg Gazdi vesz pár kiló darab süteményt. Rendben? Annyira rendben, hogy az eb egyenesen lefekszik, állát decensen mancsaira fektetve. Maga a türelem hasaló szobra.
- Itt is vagyok! Szóval kérek...
- Grrrrrrr, hrrrrrr, úúúúúúúúúúúú!
- Jajistenem...
- Akkor mit adhatok?
- Juhhaúúúú!
- Mindegy, csak gyorsan!
- Aff, aff, aff, aff!Harrghaúúúúú!
- Mégis mit??
- Abból, ott, hatot, mennyi lesz, köszönöm, nem kérek vissza, viszlát!
Eb az ajtó előtt százszorosabb lelkesedéssel üdvözöl, mint rég nem látott anyja Petőfit. Megpróbál a nyakamba ugrani. Elvéti, viszont a süteményes csomagot hajszálpontosan üti ki a kezemből, ami szétnyílva egyenesen egy pocsolyában landol. Hat mandulával szórt meggyes kosárka ázik a vízben... Meggyes kosárka?? Hát mit vettem én nagy zavaromban?! Hiszen azt nem is szeretjük!
Némiképp megvígasztalódva hagyom, hogy Flekk hazasétáltasson...

9 megjegyzés:

  1. és szépen megtanítottad a kutyust, hogy jó hangosan ugasson ha eltűntél a szeme elől, mert akkor visszamész hozzá :D jár így az ember :D Egyik ebemnek sikerült megtanítanom, hogy ... míg ment lefele a lépcsőn üvöltsön. Igaz azt akartam megtanítani, hogy ugasson ha ki akar menni de ő másképp értelmezte. Az ajtó előtt soha nem ugatott de a lépcsőn lefele annál inkább :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bogaram, ha hagyom, hogy ugasson, a cukrászda sütőkemencéjébe vetnek!:-)) Mentségére legyen szólva, ez volt az első alkalom, hogy egy utcai bejárat előtt megpróbáltam magára hagyni...

      Törlés
  2. Úgy tűnik, elveszett kutya nem lesz belőle. :-)

    VálaszTörlés
  3. Lehet jobban jártál volna, Flekkről nem is beszélve ha a csomagot mindjárt elé teszed. :)) Csak hogy érezze a törődést. :))
    Ami az ugatást illeti, hát had ugasson - az utcán aligha hiszem hogy valakit felriasztott álmából...bár a mai világban..:))

    VálaszTörlés
  4. Perenne, remélem!:-)
    Ozser! Igazságod lehet!:-) Ami az ugatást illeti, Flekk nem csak ugatott, hanem egy komplett királydrámát adott elő, csak nem találtam a megfelelő kutyahang utánzó szavakat. Flekk nyüsszögött, hüppögött, zokogott,mindezt olyan szívszaggatóan, hogy még én is elsírtam volna magam, ha nem ismerem a kis komédiás repertoárját. Mindehhez ő úgy tud NÉZNI (Twist Olivér két adag Árvácskával, és egy csipet Kunta Kintével elkeverve...) hogy még egy sintér is a zsebkendőjét keresgélné megindultságában. Tudtam, hogy pillanatokon belül nem csak a cukrászda közönsége, hanem a kinti járókelők is gyűlölnének. És bingó, mert amikor kivágtattam az utcára, egy idős hölgy már ott sertepertélt körülötte, "jaj, Te szegény kicsi kutya, hát magadra hagyott az a csúnya gazdi ebben a hidegben!?" szöveggel. Azt hiszem, komolyan el kell beszélgetnem az állattal...:-))

    VálaszTörlés
  5. Jáájjj, szabad/lehet nagyon nevetni?:D

    tényleg no, nem vagyok kárörvendő, de ezt az egész jelenetet úgy láttam a szemem előtt, mint egy filmet:D

    VálaszTörlés
  6. Szerintem mind beszélgethetsz vele... :D A mi ebünk már nagy, de csak úgy merjük elvinni vásárolni, ha legalább ketten vagyunk, és valaki kint marad. És akkor is addig tapad hörögve a kirakatra, amíg ki nem jön a célszemély. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hosszú, őszintén szólva nem azt akarom elérni, hogy hosszan várjon rám az utcán, valamihez pányvázva, de öt-tíz percnek örülnék. Nem beszélve arról, hogy nem szívesen téveszteném szem elől ennél hosszabb időre, mert kötöttek már el fajtatiszta, eladható kutyát a környékünkön. Ő golden retriever, barátságos, simulékony fajta, ha nem is a legértékesebb, azért elpasszolható egy kerek összegért.
      Hörögve kirakatra tapadás?:-))) Flekk erre minden nehézség nélkül képes lenne szerintem, csak még nem jutott az eszébe!:-))))

      Törlés
  7. Ez nekem meredek, nem fegyelmezett. Nevelheted, de kedvesen, mert gyerekecske eme eleven ebecske! De egyszer remekelhetsz vele...

    VálaszTörlés